Hírek információk

2019 október 15,

Elbírálta a székelyföldi gazdaságfejlesztő program pályázatait Pro Economica Alapítvány

Gazda Árpád, az MTI tudósítója jelenti: Kolozsvár, 2019. október 14., hétfő (MTI) - Mintegy 20 milliárd forinthoz juthat 4929 székelyföldi gazdálkodó a gazdaságfejlesztő program pályázatain a marosvásárhelyi Pro Economica Alapítvány döntései alapján - közölte Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezetője az MTI-vel hétfőn.
2019 szeptember 30,

Nagy István: több mint 85 ezer látogatója volt az idei OMÉK-nak

Budapest, 2019. szeptember 29., vasárnap (MTI) - Több mint 85 ezer látogatót fogadott 15 országból az idei, 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK), ezzel a magyar agrárium legrégebbi és egyben legnagyobb tradíciókkal bíró seregszemléje sikerrel zárult - mondta Nagy István agrárminiszter vasárnap, a rendezvény záróünnepségén, Budapesten.
2019 szeptember 30,

Jó minőségű szőlőre számítanak a szekszárdi borvidéken

Szekszárd, 2019. szeptember 29., vasárnap (MTI) - Jó minőségű szőlőre számítanak a szekszárdi borvidéken, ahol a végéhez közeledik a fehér szőlők szürete, a termés egyes ültetvényeken meghaladja a tavalyi mennyiséget.
2019 szeptember 02,

Nagy István: a magyar agráriumban elkerülhetetlen a nemzedékváltás

Vép, 2019. szeptember 2., hétfő (MTI) - A magyar agrárium a jövőben csak akkor lehet sikeres, ha mind több fiatal érzi úgy, hogy megtalálhatja benne a hivatását, a nemzedékváltás ezért elkerülhetetlen - hangoztatta az agrárminiszter hétfőn az országos szakiskolai tanévnyitó ünnepségen, melynek idén a Vas megyei vépi mezőgazdasági szakgimnázium, szakiskola és kollégium adott otthont.
2019 augusztus 27,

Az idén az átlagosnál alacsonyabb lehet a csemegekukorica termés

Budapest, 2019. augusztus 27., kedd (MTI) - Idén a szélsőséges időjárás miatt kissé elmaradhat a csemegekukorica termés az elmúlt évek 500 ezer tonnás átlagától, a felvásárlási árak emelkednek a Syngenta növényvédőszer- és vetőmag-értékesítő cég szakértői szerint.
2019 augusztus 14,

Az agrárkutatási központ három évig évi 260 millió forintos támogatást kap

Gödöllő, 2019. augusztus 13., kedd (MTI) - Három éven át évi 260 millió forintos támogatásban részesül a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), a forrást a Tématerületi Kiválósági Program keretében nyerte el az intézmény - ismertette a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke kedden, Gödöllőn.
2019 augusztus 04,

Háromszáz kiállító lesz az idei debreceni Farmer Expón

Debrecen 2019. augusztus 1., csütörtök (MTI) - Háromszáz kiállítót várnak Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági szakkiállítására és vásárára, a Farmer Expóra, amelyet az idén 28. alkalommal rendeznek meg augusztus 15-18. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti agrárcampusán - jelentették be a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón.
2019 augusztus 04,

Vitályos: a mezőgazdaság fejlesztése kiemelten fontos a jövő szempontjából

Szentlőrinc, 2019. augusztus 2., péntek (MTI) - Kiemelkedően fontos a mezőgazdaság fejlesztése, az azon munkálkodók erőfeszítései a nemzet jövőjét erősítik - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára a Baranya megyei Szentlőrincen pénteken.
2019 július 09,

Nagy István: a Nemzeti Földügyi Központ a magyar mezőgazdaság újabb erős bástyája

Budapest, 2019. július 8., hétfő (MTI) - A Nemzeti Földügyi Központtal (NFK) egy újabb erős bástya jött létre, amely a magyar mezőgazdaság versenyképességét és az ezzel kapcsolatos teendők átláthatóságát szolgálja - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
2019 június 03,

Magyar Levente: komoly és valós az érdeklődés Kanadában a magyar élelmiszeripari termékek iránt

Toronto/Budapest, 2019. június 1., szombat (MTI) - Komoly és valós az érdeklődés Kanadában a magyar élelmiszeripari termékek iránt, és a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy sikeres legyen a partnerség a kanadai cégekkel - jelentette ki Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek szombaton, háromnapos kanadai látogatása végeztével.

KAPCSOLAT

 

Laura és Melinda Kft.
Cím: H-1095, Budapest, Gát u. 21. Fsz. 1.
Telefon: +36 70 / 671 - 6930
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
facebook: facebook.com/mezogazdasagimagazin

PARTNEROLDALAK

IDŐJÁRÁS

Search