Hírek információk

2018 január 17,

Győrffy: sikeresen zárta a múlt évet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Budapest, 2018. január 16., kedd (MTI) - Sikeresen zárta a múlt évet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), számos, a gazdálkodást könnyítő intézkedés született a NAK kezdeményezésére - hangsúlyozta a testület elnöke kedden Budapesten évindító sajtótájékoztatóján. Győrffy Balázs elmondta: a falugazdászok közreműködésével az egységes kérelmek benyújtása tavaly is gördülékenyen zajlott, az elmúlt évekhez hasonlóan az igények mintegy háromnegyedének, több mint 120 ezernek a benyújtását segítették.
2018 január 15,

Heti makronaptár - Idegenforgalmi, építőipari és kereseti statisztikai adatok várhatóak a jövő héten

Budapest, 2018. január 14., vasárnap (MTI) - Több makrogazdasági adat is megjelenik a jövő héten, így a kereskedelmi szálláshelyek és az építőipar tavaly novemberi teljesítményéről, valamint a keresetek tavaly novemberi alakulásáról.
2018 január 09,

Tavaly 690 milliárd forintnyi támogatást hagyott jóvá a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési programból

Budapest, 2018. január 9., kedd (MTI) - Tavaly 690 milliárd forintról, ebből decemberben 140 milliárd forintról, 61 500 támogatási kérelemről hozott pozitív döntést a Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési programban, amelyben 30 felhívás nyitott 315 milliárd forintos keretösszeggel - mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
2018 január 04,

Megvásárolta a Veolia az ajkai Bakonyi Erőmű 98 százalékos tulajdonrészét

Ajka, 2018. január 3., szerda (MTI) - Megvásárolta a Veolia Energia Magyarország Zrt. az ajkai erőművet üzemeltető Bakonyi Erőmű Zrt. 98 százalékos tulajdonrészét - közölte az új többségi tulajdonos szerdán az MTI-vel.
2018 január 01,

Visszavonta a Miniszterelnökség diverzifikációs pályázatát az irányító hatóság

Budapest, 2017. december 29., péntek (MTI) - Visszaélések miatt visszavonta a Miniszterelnökség "Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása" című pályázati felhívását az EMVA Irányító Hatóság.
2017 december 18,

EP-képviselő: rendkívül nagy az érdeklődés a Méz-jelentés iránt

Budapest, 2017. december 17., vasárnap (MTI) - Rendkívül nagy az érdeklődés az ágazat helyzetével foglalkozó Méz-jelentés iránt az Európai Parlamentben (EP) - mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője, a jelentés előterjesztője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.
2017 december 11,

FM: évi 4,7 millió euró támogatáshoz jut a magyar méhészeti ágazat

Budapest, 2017. december 9., szombat (MTI) - Az Európai Unió és a magyar kormány 50-50 százalékos finanszírozásában évi 4,7 millió euró támogatáshoz jut a magyar méhészeti ágazat, ami több mint 15 százalékkal haladja meg az előző támogatási ciklus forrásait - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton a Gyulai méz- és mézeskalács-fesztiválon.
2017 november 30,

Magyar Nemzeti Kereskedőház: a szülőföldön boldogulást segítik elő a határon túli gazdaságfejlesztési programok

Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti: Gúta, 2017. november 29., szerda (MTI) - A külhoni magyarok szülőföldön való boldogulásának elősegítése a célja a határon túli területeken indított gazdaságfejlesztési programoknak, s ezt a célt a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Kárpát-medencei irodahálózata is segíti - jelentette ki Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója szerdán magyar újságíróknak nyilatkozva a felvidéki Gútán (Kolárovo), ahol látogatást tett a Figyelő Top200 díjátadóján az év határon túli magyar vállalata díjat elnyert Vitaflóra Gúta Malomipari Vállalatnál. "
2017 november 28,

Az uniós tagállamok öt évvel meghosszabbították a glifozát engedélyét

Brüsszel, 2017. november 27., hétfő (MTI) - Az uniós tagállamok hétfőn minősített többséggel meghosszabbították a glifozát tartalmú növényvédő szerek Európai Unión belüli használati engedélyét.
2017 november 24,

FruitVeb: a gyümölcstermesztők közepes, a zöldségtermelők jó évet zártak

Kecskemét, 2017. november 23., csütörtök (MTI) - A gyümölcstermesztők a közepesnél valamivel jobb, a zöldségtermelők viszont jó évet zártak 2017-ben - mondta Ledó Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) elnöke az MTI-nek csütörtökön, Kecskeméten.

KAPCSOLAT

 

Laura és Melinda Kft.
Cím: H-1095, Budapest, Gát u. 21. Fsz. 1.
Telefon: +36 70 / 671 - 6930
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
facebook: facebook.com/mezogazdasagimagazin

PARTNEROLDALAK

IDŐJÁRÁS

©2018 Minden jog fenntartva: Laura és Melinda Kft.

Impresszum

Search