Hírek információk

2018 július 15,

Brenzovics: jelentősen fejlődtek a kárpátaljai magyar vállalkozások a magyar kormány támogatásának köszönhetően

Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti: Tiszapéterfalva, 2018. július 14., szombat (MTI) - A nehéz ukrajnai helyzet ellenére az utóbbi néhány évben sikerült igen jelentős előrelépést elérni a kárpátaljai magyar vállalkozások fejlesztése terén, köszönhetően a magyar kormány "példátlan mértékű" támogatásának - jelentette ki Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője szombaton a Nagyszőlőshöz közeli Tiszapéterfalván, az V. Turul Expo kiállítás nyitórendezvényén.
2018 július 04,

AM: újabb 21 milliárd forintról született döntés a Vidékfejlesztési programban

Budapest, 2018. július 3., kedd (MTI) - Júniusban újabb 17 pályázati felhívás esetében, 634 kérelem támogatásáról született döntés több mint 21 milliárd forint értékben a Vidékfejlesztési programban - mondta Kis Miklós, az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
2018 június 27,

Nagy István: a következő gyümölcsszezonra többéves szerződési konstrukciót dolgoz ki az agrártárca

Érd, 2018. június 26., kedd (MTI) - Az idei tapasztalatok alapján, a nehezebb piaci időszakok átvészelésének megkönnyítésére az agrártárca a következő évi gyümölcsszezonra olyan többéves szerződési konstrukciót dolgoz ki, amelynek alapján a feldolgozóüzemeknek a termelőpartnereik számára jó előre felvásárlási ajánlatot kell tenniük a kiszámítható üzleti kapcsolatok jegyében - közölte az agrártárca vezetője a Soproni Sörrally kezdése alkalmával tartott sajtótájékoztatóján kedden Érden.
2018 június 21,

Magyarország tovább bővíti mezőgazdasági kapcsolatait Afrikával

Budapest, 2018. június 20., szerda (MTI) - A kutatási és üzleti együttműködések, valamint a tudásátadás már működő formái szilárd támaszt biztosíthatnak a magyar-afrikai agrárkapcsolatok további fejlődéséhez - mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára szerdán a fővárosban, a Budapest Afrika Fórumon.
2018 június 18,

Versenyt hirdettek a Magyarország legszebb birtoka cím elnyerésére

Budapest, 2018. június 17., vasárnap (MTI) - Hét kategóriában keresik Magyarország legszebb birtokát, a versenyt idén rendezik meg másodszorra - mondta el Mátrai Zoltán agrármérnök, címzetes egyetemi docens, a verseny főszervezője az M1 aktuális csatornán vasárnap.
2018 június 12,

Agrárkamara: szeptember végéig tart a mezőgazdaság országos munkavédelmi ellenőrzése

Budapest, 2018. június 11., hétfő (MTI) - Szeptember végégig tart a mezőgazdasági tevékenységek országos célvizsgálata, mindezt az indokolja, hogy a baleseti veszélyforrások és az egészségkárosító kockázatok lehetősége miatt ez az egyik legveszélyesebb ágazat - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hétfőn az MTI-vel.
2018 június 08,

Nagy István: tudás nélkül nincs sikeres agrárium

Gödöllő, 2018. június 7., csütörtök (MTI) - Tudás nélkül nem lehet sikeres a megújuló agrárium - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön, Gödöllőn.
2018 június 05,

Agrárminisztérium: bővülhet a mezőgazdasági kivitel Kínába

Budapest, 2018. június 4., hétfő (MTI) - Bővülhet a mezőgazdasági kivitel Kínába, különösen a magas feldolgozottságú termékek exportjára kell törekedni - mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára a Kínai Állami Gabona Hivatal vezetőivel folytatott egyeztetésen.
2018 május 31,

EU-büdzsé - EP: a mezőgazdasági és a kohéziós politika finanszírozását legalább a jelenlegi szinten kell…

Brüsszel/Strasbourg, 2018. május 30., szerda (MTI) - Az Európai Parlament elfogadta szerdán a 2021-2027 közötti többéves költségvetési keretre vonatkozó, nem jogalkotási állásfoglalását, amelyben hangsúlyozza, hogy a mezőgazdaság és a kohéziós politika finanszírozását legalább a jelenlegi szinten kell tartani - derül ki az uniós parlament sajtószolgálatának tájékoztatásából.
2018 május 28,

NAK-elnök: vannak még tartalékok a magyar agrárgazdaságban

Pápa, 2018. május 25., péntek (MTI) - Sikeres éveket tudhat maga mögött a magyar agrárgazdaság, de vannak olyan ágazatok, amelyekben még komoly tartalékok vannak - fogalmazott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a pápai agrárexpón tartott nyugat-magyarországi agrárfórumon pénteken.

KAPCSOLAT

 

Laura és Melinda Kft.
Cím: H-1095, Budapest, Gát u. 21. Fsz. 1.
Telefon: +36 70 / 671 - 6930
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
facebook: facebook.com/mezogazdasagimagazin

PARTNEROLDALAK

IDŐJÁRÁS

Search