Hírek információk

2019 február 19,

Nagy István: Mezőhegyes megkerülhetetlen a magyar agrárium jövője szempontjából

Mezőhegyes, 2019. február 19., kedd (MTI) - Mezőhegyes a magyar agrárium története és jövője szempontjából egyaránt megkerülhetetlen - mondta Nagy István agrárminiszter kedden a Békés megyei városban egy szakmai fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján.
2019 február 15,

RÖVIDHÍR - Tavaly 2,7 százalékkal nőttek a mezőgazdasági termelői árak

Budapest, 2019. február 15., péntek (MTI) - Tavaly a mezőgazdasági termelői árak 2,7 százalékkal, a ráfordítási árak pedig 4,8 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, 2018-ban a növényi termékek ára 5,8 százalékkal emelkedett, az élő állatok és állati termékeké viszont 2,2 százalékkal mérséklődött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
2019 február 09,

Agrárminisztérium: több mint 1300 milliárd forintról született eddig döntés a Vidékfejlesztési Programban

Budapest, 2019. február 9., szombat (MTI) - Több mint 1300 milliárd forintról született eddig döntés a Vidékfejlesztési Programban, ami 176 ezer kérelem támogatását jelenti - közölte az Agrárminisztérium szombaton az MTI-vel.
2019 január 31,

Nagy István: kiemelt feladat a határon túli magyar gazdálkodók érdekképviselete

Budapest, 2019. január 31., csütörtök (MTI) - Az Agrárminisztérium (AM) kiemelt feladata a határon túli magyar gazdálkodók érdekképviselete, a kormány segítette a külhoni magyar agrárszervezetek létrehozását, amelynek köszönhetően mostanra az agrártárca egy jól működő, átfogó kapcsolati hálóval rendelkezik, nagyságrendileg félmillió magyar gazdálkodót ér el - mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön az erdélyi Partiumban tartott Szilágy megyei gazdafórumon.
2019 január 27,

Véget ért az AGROmashEXPO és Agrárgépshow szakkiállítás

Budapest, 2019. január 26., szombat (MTI) - Az AGROmashEXPO és Agrárgépshow-ra mintegy 46 ezeren látogattak ki az idén, hogy megtekintsék a több mint 350 kiállító termékeit, szolgáltatásait - közölte a Hungexpo Zrt. szombaton az MTI-vel.
2019 január 21,

Nagy István Berlinben: esélyegyenlőséget kell biztosítani a gazdáknak a digitalizáció lehetőségeinek kihasználásához

Berlin, 2019. január 19., szombat (MTI) - Esélyegyenlőséget kell biztosítani minden gazdálkodónak az agráriumot is forradalmasító digitalizáció lehetőségeinek kihasználásához - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).
2019 január 15,

Szakmai programokkal segíti a fiatal gazdákat az agrárkamara és az AGRYA

Budapest, 2019. január 15., kedd (MTI) - Mintegy 10 millió forintból szervez szakmai programokat együttműködésben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) a fiatal gazdák és az agrár-szakképzésben és -felsőoktásban tanulók számára - mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke kedden, sajtótájékoztatón, Budapesten.
2019 január 12,

Agrárkamara: a földforgalmi törvény módosításával a magyar gazdáknál marad a termőföld

Budapest, 2019. január 11., péntek (MTI) - A földforgalmi törvény módosítása, amely pénteken lépett hatályba, megerősíti a helyben lakó gazdák szerepét, hozzájárul az agrárium versenyképességének a növeléséhez, illetve a visszaélések visszaszorításához és fontos szerepet játszik abban is, hogy a termőföld magyar kézben maradjon - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara pénteken az MTI-vel.
2019 január 09,

Egységes vadkárfelmérési útmutatót készít az agrárkamara

Budapest, 2019. január 9., szerda (MTI) - Egységes vadkárfelmérési útmutatót készít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a tervezet a NAK és az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) szakmai és finanszírozói közreműködése mellett készült - közölte az agrárkamara az MTI-vel szerdán.
2018 december 28,

Pásztor István: többnyire sikeres volt az idei esztendő

Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti: Szabadka, 2018. december 28., péntek (MTI) - Többnyire sikeresnek értékelte a 2018-as évet Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke az MTI-nek nyilatkozva.

KAPCSOLAT

 

Laura és Melinda Kft.
Cím: H-1095, Budapest, Gát u. 21. Fsz. 1.
Telefon: +36 70 / 671 - 6930
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
facebook: facebook.com/mezogazdasagimagazin

PARTNEROLDALAK

IDŐJÁRÁS

Search