Hírek információk

2018 október 15,

AM-államtitkár: elképzelhetetlen a vidékfejlesztés a nők részvétele nélkül

Budapest, 2018. október 15., hétfő (MTI) - A vidékfejlesztés elképzelhetetlen a nők részvétele nélkül, hiszen odaadásukra és gondoskodó munkájukra szükség van a vidék sérülékeny egyensúlyának megőrzésében - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a vidéki nők nemzetközi napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.
2018 október 11,

RÖVIDHÍR - AM-államtitkár: az uniós agrárkifizetések végrehajtási szabályai bonyolultabbá válhatnak

Budapest, 2018. október 11., csütörtök (MTI) - Az Európai Unió 2021-2027 közötti Közös Agrárpolitikájában (KAP) az uniós kifizetések szerkezete nem, viszont az igénybevételi, valamint a végrehajtási szabályok várhatóan bonyolultabbá válnak - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Balatonfüreden, a Magyar Lízingszövetség Lízing Szakmai Napok című rendezvényén.
2018 október 08,

Uniós agrárbiztos: Magyarország kulcspartner az agrárpolitikai tárgyalásokban

Budapest, 2018. október 8., hétfő (MTI) - Magyarország kulcspartner, meghatározó szereplő az új uniós költségvetési időszak és a Közös Agrárpolitika (KAP) szabályairól szóló alkufolyamatban - mondta Phil Hogan mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős uniós biztos, miután Nagy István agrárminiszterrel tárgyalt hétfőn Budapesten.
2018 október 02,

A KSH az első féléves GDP-adatokat 0,1 százalékponttal fölfelé módosította

Budapest, 2018. október 2., kedd (MTI) - A Központi Statisztikai Hivatal a GDP nyers volumenindexeit 2018 első és második negyedévére, illetve az első fél évre 0,1 százalékponttal fölfelé módosította - tájékoztatta az MTI-t a KSH kedden.
2018 szeptember 25,

Átmeneti mentességet kapnak egyes fertőzött másodvetések a növényvédőszer-használati tilalom alól

Budapest, 2018. szeptember 24., hétfő (MTI) - Átmeneti mentességet kapnak egyes fertőzött másodvetések a növényvédőszer-használati tilalom alól - hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium hétfői közleménye.
2018 szeptember 21,

Az öntözés fejlesztése az egyik legfontosabb mezőgazdasági feladat

Budapest, 2018. szeptember 20., csütörtök (MTI) - A magyar gazdákat nem érintette olyan súlyosan az idei aszály, mint nyugat-európai társaikat, ugyanakkor a kormány komplex öntözési program bevezetésével szeretné elejét venni a hasonló problémáknak - közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel csütörtökön.
2018 szeptember 17,

Nagy István: a termelők együttműködésére van szükség a mezőgazdaságban

Karancskeszi, 2018. szeptember 15., szombat (MTI) - A mezőgazdasági ágazatokat sújtó legnagyobb probléma, hogy különvált a termelés és a feldolgozás, és ezen a termelők együttműködésével lehet változtatni - mondta Nagy István agrárminiszter szombaton a Nógrád megyei Karancskesziben.
2018 szeptember 10,

Ismét ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ

Budapest, 2018. szeptember 10., hétfő (MTI) - Ismét ifjú kutatók jelentkezését várja az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) - mondta Gyuricza Csaba, a központ főigazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.
2018 szeptember 03,

GKI: a vártnál gyorsabb a növekedés, de lassul az üteme

Budapest, 2018. szeptember 3., hétfő (MTI) - A GKI 4,2 százalékra emelte előrejelzését a magyar gazdaság ez évi bővülésére, ugyanakkor úgy vélik, hogy jövőre a gazdasági bővülés 3 százalék közelébe mérséklődik - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.
2018 augusztus 28,

Agrárminisztérium: meg kell állítani a gazdatársadalom elöregedését

Budapest, 2018. augusztus 27., hétfő (MTI) - Az uniós agrárpolitika eszközeivel és tagállami intézkedésekkel is meg kell állítani a gazdatársadalom elöregedését - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

KAPCSOLAT

 

Laura és Melinda Kft.
Cím: H-1095, Budapest, Gát u. 21. Fsz. 1.
Telefon: +36 70 / 671 - 6930
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
facebook: facebook.com/mezogazdasagimagazin

PARTNEROLDALAK

IDŐJÁRÁS

Search